Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

jueves, 12 de junio de 2014

Agustí Ballester y la fuerza de su pintura.

Hace años, muchos años que tengo el privilegio de conocerlo. Hace años que disfruto de su obra. Hoy lo traigo aquí, a colación, porque expone en la iglesia de Sant Medir, en la Bordeta.
Ballester nunca ha tenido representante, ni marchante. Ballester jamás se ha vendido a si mismo. Él es él y su obra. Libre de ataduras y convencionalismos. Algún día, los listos del diseño y los críticos adoradores de fechas y simbolismos patrios, se darán cuenta de que Ballester está a la altura de los máximos representantes de la pintura de nuestro país.
Felicidades. ¡ Por muchos años ¡

Fa anys, molts anys que tinc el privilegi de conèixer-ho. Fa anys que gaudeixo de la seva obra. Avui ho porto aquí, a col·lació, perquè exposa a l'església de Sant Medir, en la Bordeta.
Ballester mai ha tingut representant, ni marxant. Ballester mai s'ha venut a si mateix. Ell és ell i la seva obra. Lliure de lligams i convencionalismes. Algun dia, els llests del disseny i els crítics adoradors de dates i simbolismes "patrios", s'adonaran que Ballester està a l'altura dels màxims representants de la pintura del nostre país.
Felicitats. Per molts anys ¡

Agustí Ballester en la actualidad










7 comentarios:

  1. Exacte, per molts anys és el millor desig!

    ResponderEliminar
  2. Felicidades a Ballester, que siga con su obra, libre de amaños comerciales y sometida solo a su impulso creador.

    ResponderEliminar
  3. Le haré llegar tu misiva, AMALTEA.
    Gracias
    salut

    ResponderEliminar
  4. Vist així no puc jutjar gaire la seva obra, penso que cal endinsar-se d'aprop com ho fas tu.

    La seva autocrítica convida junt amb una frase d'en J.Corredor que m'ha deixat pensativa "la volunat abstraccionista pròpia del home" és molt bona, no et sembla? li escau força.

    Petons i Per Molts Anys.

    ResponderEliminar
  5. no el coneixia de res, i no sóc molt d'aquest tipus de pìntura, llevat com en aquest cas,. que em dona la sensació que está feta amb molta honestedad, i aleshores per a mi ja és válida.

    salut

    ResponderEliminar
  6. Per això GEMMA, he posat la seva autocrítica.
    Crec que llegint-li, un pot endinsar-se més a la seva obra.
    Gràcies per estar
    Salut

    Si FRANCESC, d'una cosa pots estar segur, és honest amb si mateix i amb els altres. Parlar amb ell, als seus 85 anys és un plaer, i comprens que no té una altra manera d'expressar-se mes la que li surt dels llapis i els pinzells.
    salut

    ResponderEliminar

Un funicular de 1929. Montjuïc

  S e construyó en los talleres de los «Estrada» de Sarrià; si les comento que su validez como funicular en Barcelona duró lo que la Exposic...