Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

miércoles, 26 de marzo de 2014

Elisenda o Eleonor ?

Que no, que no, que no les quiero vender la finca de la imputada.Y si, de 9 ha pasado a 6 millones, ya ven los precios han bajado. Pero que no...que de lo que se trata es de que me lo aclaren...Elisenda de Pinós o Eleonor de Pinós.
Antes, años ha, cuando Barcelona se preciaba, en los panots de las esquinas de las calles estaba el nombre de la misma, pero aqui, en el que les presento hay algo que no me cuadra. Elisenda o Eleonor ?
Barrio de Pedralbes

Que no, que no, que no els vull vendre la finca de la imputada. I si, de 9 ha passat a 6 milions, ja veuen els preus han baixat. Però que no...que del que es tracta és que m'ho aclareixin...Elisenda de Pinós o  Eleonor de Pinós.
Abans, anys ha, quan Barcelona es preciaba, en els panots de les cantonades dels carrers estava el nom de la mateixa, pero en aquet carrer el qual els presento hi ha alguna cosa que no em quadra. Elisenda o Eleonor ?
Barri de Pedralbes




21 comentarios:

  1. No en tinc ni idea, suposo que al 'callejeru' de l'Ajuntament hi deu haver la resposta.
    El cert és que a les ciutats cada vegada a mesura que s'han enderrocat edificis i n'han fet de nous, ja no es posen les plaques i si no ets d'allí la feina que tens per a trobar un carrer.

    ResponderEliminar
  2. Crec que hauria de ser Elionor, però, vaja, és la meva opinió. Potser per no evocar personatges actuals han posat l'altre nom....

    ResponderEliminar
  3. Tot i que també hi ha l'altra

    http://w10.bcn.cat/APPS/nomenclator/frcontent.jsp?idioma=0

    ResponderEliminar
  4. Veig al Nomenclàtor de carrers que és el mateix personatge i segons on l'anomenen d'una manera o de l'altra, misteris de la història

    ResponderEliminar
  5. Jo tampoc ho sé FRANCESC i ja veus , la nostra estimada JÚLIA ens porta al link del nomenclator i és el mateix personatge ¡¡
    Aixo si que és curiós..
    Gracies Júlia...salut Francesc ¡¡

    ResponderEliminar
  6. Crec que s'estan liant. A Pedralbes estan enterrades Elisenda, la reina i fundadora del monestir, i Elionor, també de la família dels Montcada i dels Pinós. Deurien canviar el nom perquè la important és l'Elisenda, però la reina ja té un altre carrer: Reina Elisenda.

    ResponderEliminar
  7. Que curioso la nomenclatura de la calle en el suelo, nunca lo había observado en ninguna calle, parece una cosa antigua.saludos

    ResponderEliminar
  8. una és la mare i l'altra, la filla, sembla que a la mare en uns documents es troba amb un nom i en d'altres, amb l'altre, però sí, una mica d'embolic nobiliari, he, he

    ResponderEliminar
  9. Miquel en eso del nomenclátor de las calles siempre hay confusiones, el otro día iba por la avenida Príncipe de Asturias y me encontré con un letrero cambiado que decía, avenida Copito de Nieve.
    Salud

    ResponderEliminar
  10. Miquel, voy a ver si lo lio más, si cabe. Si has visitado el Claustro del Monasterio de Pedralbes, dice así:” Tumbas de Elionor de Pinós, Constanza de Cardona y Beatriz de Fenollet, de Montcada i de Saportella.
    Yo tengo entendido que fué la madre de la reina Elisenda de Montcada
    También se que hay ottos documentos que le llaman Elianor en vez de Elisenda, fundadora del monasterio de Pedralbes.
    Salut.

    ResponderEliminar
  11. jajaja ENRIC , ara si que fa fort ¡¡
    jajaja
    salut

    Tengo unas cuantas CARLOS V , sobre todo del Eixample y de la zona "noble" de Barcelona. No las hay en el Casc Antic (Ribera, Gotic, Raval y Barceloneta).
    Siempre me refiero ( en este caso) a la utilización dels panots como elemento de señalización.
    Un saludo

    jajajaja Ayyy JÚLIA ja veurás l´Enric ¡¡¡..

    Norrrr TTEUJIN, en este caso , la casa es la de la hija del rey...la de la Cristina, noblemente pagada con el sueldo de La Caixa de tots , porque su manso está en paro, y que es la que ves en portalada.
    Pero lo curioso es el nombre de la calle y el cambio de la misma...
    Salut

    aggg ¿ Copito de Nieve ???..Ostras FRANCESC CORNADó, quédome petrificao.
    salut

    Más leña ¡¡¡ hala, JOSEP ha añadido más leña ¡¡¡..
    esto se pone guapo..
    salut Josep..no lo sabía, de verdad.
    gracias.


    ResponderEliminar
  12. Pensaba que era Elisenda de Montcada.Gran error.
    Hay que ver cómo baja el precio de la vivienda, unos millones de nada los tiene cualquiera.

    ResponderEliminar
  13. La Júlia, l'Enric i el Josep ja se m'han avançat, la Júlia en el nomenclàtor de l'Ajuntament i el Josep en els sepulcres de Pedralbes. En efecte, és la mateixa persona (la mare de la reina Elisenda) amb dos noms (potser per quëstions fiscals?)

    És evident que el carrer porta el nom d’Elionor de Pinós, però històricament sembla que també li deien Elisenda, com la seva filla, la reina Elisenda, que té el seu passeig ben a prop. I potser això devia propiciar l’error a la vorera, obra sens dubte d'un erudit.

    Font: http://www.bcn.cat/nomenclator/

    ELISENDA DE PINÓS I DE FENOLLET, DE MONTCADA I DE SAPORTELLA, morta el 1362: mare de la reina Elisenda de Montcada. Sepulcre al monestir de Pedralbes. Altres documents l’anomenen Elionor, en lloc d’Elisenda.

    ELISENDA DE PINÓS I DE MONTCADA, MORTA EL 1364. Tercera muller de Jaume II, filla de Pere de Montcada i d’Elisenda (o Elionor) de Pinós. Sepulcre al monestir de Pedralbes, que ella mateixa havia fundat.

    Aquí hi ha imatges dels sepulcres de totes dues a Pedralbes:
    http://www.monestirs.cat/monst/bcn/cbn02pedrD.htm

    Per cert, aquí hi podeu trobar un magnífic poema de Màrius Torres sobre el passeig de la reina Elisenda:

    http://ramoncarrete.blogspot.com.es/2011/08/torres-balada-de-la-reina-elisenda.html

    Salutacions!

    ResponderEliminar
  14. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  15. Ei, he anul·lat un comentari meu perquè m'ha sortit publicat dos cops el mateix. No és que m'autocensuri (o que el TC me l'hagi declarat inconstitucional, tot i que, parlant d'una reina que tenia sobirania per un tub, mai no se sap). Salut.

    ResponderEliminar
  16. Yo tenía también mis dudas AMALTEA, pero veo que están aclarándose..
    Un abrazo. Salut

    Sense dubte KTR és obra d'un erudit. Molt i molt curiós
    Gracies per la teva aclaració i per ser hi amb nosaltres..
    Un verdader plaer.
    salut

    PD : i per el poema de Marius...

    ResponderEliminar
  17. Que los manden a todos al quinto pino.salut

    ResponderEliminar
  18. jajaja...Salut Jesús PECECILLO ¡¡¡

    ResponderEliminar
  19. Llegaron cobraron y se largaron a si de simple ,funcionan las Multinacionales, se montan el chiringuito en otro país con mano de obra mas barata es la táctica ,el problema es el dinero publico que reciben para estar en España ,los Heres debieran mirase con cuatro lupas ,y seguir el rastreo del dinero en paraísos fiscales antes de dar en visto bueno del cierre de una empresa en este país no cabe un tonto mas,salut

    ResponderEliminar
  20. Salut J PECECILLO...es lo que tenemos ¡
    un abrazo

    ResponderEliminar

Un funicular de 1929. Montjuïc

  S e construyó en los talleres de los «Estrada» de Sarrià; si les comento que su validez como funicular en Barcelona duró lo que la Exposic...