Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

martes, 18 de marzo de 2014

Antes y después. Viajes Marsans

Hoy les pongo dos caras de una misma moneda. Una comparativa que me parece curiosa, sino fuera porque mucho de nuestro empresariado ha pasado de vivir del esfuerzo, el tesón y la constancia, a vivir del explote y del obrero.

Avui els poso dues cares d'una mateixa moneda. Una comparativa que em sembla curiosa, sinó fora perquè molt del nostre empresariat ha passat de viure de l'esforç, la tenacitat i la constància, a viure de l'explotació i de l'obrer.

Cartel publicitario en La Vanguardia 1960

Manifestación en el 2014

14 comentarios:

  1. La primera foto me parece realmente curiosa , con el cariño y amor que trata en el slogan a sus pasajeros ¡¡ jejeje
    Saludos ¡

    ResponderEliminar
  2. SEÑORES PASAJEROS! aixó no es pas Ryanair

    ResponderEliminar
  3. perdó: 'Señores Viajeros', que és mes educat, fins i tot.

    ResponderEliminar
  4. Si...señores ¡¡¡¡ SENTIR..señores ¡¡¡
    salut

    jajajaja lo dit, FRANCESC PUIGCARBó...aixó no és RYANAIR...jajaja
    salut

    ResponderEliminar
  5. Un símptoma més de com funciona aquest país d'aprofitats.

    ResponderEliminar
  6. Miquel, has estat molt fi amb la comparativa... Aquest és el gran problema!

    ResponderEliminar
  7. Es curioso este tipo de gentes. Me parece que se pasan más años trabajando sin robar, que robando sin trabajar. O ya era ladrón desde buen principio?

    ResponderEliminar
  8. S'ha fomentat la idea de què l'empresari és un estafador, aquest qualificatiu és aplicable a tota aquesta colla d'especuladors i de corruptes, d'aquests que fan tripijocs amb l'enginyeria financera, però està molt lluny de l'empresari que treballa, que posa tota la seva energia en fer funcionar un negoci, quasi sempre petit, una petita empresa que crea riquesa i llocs de treball i l'empresari se la juga, arriben a hipotecar el seu patrimoni personal per tal de mantenir l'empresa, aquest empresari està mal tractat per les administracions i per els mitjans de comunicació que quasi sempre el presenten com un oportunista o un malversador, res més lluny de la realitat. A això han contribuït personatges con Díaz Ferran, Mario Conde, Urdangarín, Botín, Pujol, Blesa, etc. molts d'ells, empresaris vinculats a la política. Són una colla de lladres que a més d'haver robat han fet canviar l'opinió i el concepte d'empresari.
    Salut

    ResponderEliminar
  9. Diaz Ferrán,el nuevo cuño de empresario ,par salir de la crisis trabajar mas y cobrar menos, el mientras tantos lo llevaba crudo a paraísos fiscales poniendo a salvo el dinero robado los sueldos de los trabajadores. salut .

    ResponderEliminar
  10. Touche ¡ ENRIC H MARCH
    Salut

    jejeje començo a ser vell GALDERICH...
    Salut

    Ni idea JOSEP, pero es curioso un tipo que representa al empresario y no cotiza a los trabajadores...
    salut

    Pos si FRANCESC CORNADó, aixó és tal i com dius.
    Salut

    Un pájaro que no cotizaba a sus obreros e iba en Rolls...Vaya bicho..
    salut JESÚS PECECILLO

    ResponderEliminar
  11. Es el nuevo bandolerismo: cínicos, chulos y sin pizca de arrepentimiento. Lo malo del asunto es que estos dos son solo la muestra. Nuestra Camorra es potente y, como es propio en estos clanes, está protegida y a cubierto de resarcir a la sociedad de todos sus desmanes.

    ResponderEliminar
  12. Yo tuve una Empresa durante 35 años ,jama se quedo nadie sin cobrar cada viernes .cuando cerré los coloque a todos en otras empresa de confianza..me llaman todavía para tomar unas cervezas, nuestra raza esta extinguida míster dólar manda. Factor humano desaparecido.salut

    ResponderEliminar
  13. Contigo AMALTEA...
    salut
    Eran los tiempos en que el empresario era empresario y trabajador, no vividor.
    Salut JESÚS PECECILLO

    ResponderEliminar
  14. Els que ara dirigeixen empreses no estiman als seus clients ni als seus treballadors. De fet no estimen ni a la pròpia empresa, a la que només veuen com a una eina per enriquir-se ràpidament. És el que els hi ensenyen a les "escoles de negocis".

    I així estem, dirigits per paios que names coneixen la realitat via Esade.

    Salut!

    ResponderEliminar

Un funicular de 1929. Montjuïc

  S e construyó en los talleres de los «Estrada» de Sarrià; si les comento que su validez como funicular en Barcelona duró lo que la Exposic...