QUE ÉPOCA TERRIBLE ÉSTA EN QUE UNOS IDIOTAS
CONDUCEN A UNOS CIEGOS.
(W. Shakespeare. El rey Lear. Acto 4º, escena 2ª)

domingo, 13 de enero de 2013

Carretera de Sants

Les voy a dejar unas imágenes que siempre me han llamado la atención, la de un edificio que sin ser algo que rompa moldes, si que se diferencia del resto circundante.
Por su estructura, lo tildaría de modernista, pero no se quien lo construyó (otra de las cosas que nuestro ay.untamiento debería de solventar), lo que si se, es la diferencia abismal conforme a otras edificaciones de la zona.
Carretera de Sants, esquina Riego. Barrio de Sants
Els vaig a deixar unes imatges que sempre m'han cridat l'atenció, la d'un edifici que sense ser alguna cosa que trenqui motlles, si que es diferencia de la resta circumdant. Per la seva estructura, ho titllaria de modernista, però no se qui ho va construir (una altra de les coses que nostre ay.untamiento deuria solucionar), la qual cosa si se, és la diferència abismal conforme a altres edificacions de la zona.
Carretera de Sants, cantonada  Riego. Barri de Sants

18 comentarios:

SalvemlaRotonda dijo...

És un edifici preciós, desgraciadament si no està catalogat està condemnat a mort. A Barcelona darrerament molts d'aquests edificis singulars no s'estimen i l'ajuntament permet el seu enderroc. Encara recordo el monumental edifici de l'editorial Sopena que donava caràcter al barri de l'Esquerra de l'Eixample i va desaparèixer de cop i volta, "d'un plumazo", al 1992.
Salut!

Josep dijo...

Pues si hemos de depender de un catálogo y un señor del ayuntamiento vamos listos.
Yo si que recuerdo el edificio de la editorial Sopena.
Guarda las fotos por si acaso, Miquel.
Ahora mismo voy a poner la canción de Serrat, PARE. Creo que después de los dos comentarios que termino de hacerte es necesario.

Salut.

Mª Trinidad dijo...

http://goo.gl/maps/YVcp4

Un edificio precioso, mira que he pasado veces, y ni cuenta me he dado, y los de alrrededor totalmente diferentes.

Un saludo dominguero, anoche no publicaste, bon día Miquel.

Francesc Puigcarbó dijo...

no sembla modernista, però és molt original i fa patxoca. Si no està catalogat aviat l'enderrocaran.

salut

Miquel dijo...

Si SALVEM LA ROTONDA, tic fotos de "la Sopena" i de seu interior, ara ja ni la ombra ¡¡¡ salut

JOSEP : Sería necesario, saber quien lo hizo, el período y algún detalle para aquellos que, como nosotros, somos curiosones de la ciudad. Un abrazote

MTRINIDAD : caramba , que bien nos has colocado, se ve mucho mejor y todo. Anoche me olvidé. A veces me hago un lio con esto, y el ordenata tampoco está para muchos achuchones ¡¡ Un abrazote y salut

FRANCESC : Barcelona és tan bonica i curiosa ¡¡¡ i si, al temps, que aquesta no durará gaire. salut

Mª Trinidad dijo...

http://www.youtube.com/watch?v=uuqSHERRYK4

Valentí Pons dijo...

L'edifici és modernista. És obra de l'arquitecte de Sant, Modest Feu Estrada qui el va projectar per a Jaume Estrada l'any 1906.

Valentí Pons
http://vptmod.blogspot.com

Miquel dijo...

SR VALENTI : me he apuntado a su página...Intentaré descubrir Barcelona. Salut . Gracias por ayudarnos en el autor del edificio ¡ salut

Temujin dijo...

Siempre me gustaron los edificios con terrazas redondas, no deben de ser prácticos, las habitaciones pierden mucha habitabilidad y demas problemas, pero son bonitos y rentables para quien los construye (se aprovecha todo)

sentir1907 dijo...

Por llamarse la ctra de sants tiene algo que ver con la estación de trén ? está por esa zona ?
saludos ¡

Miquel dijo...

Este me llamaba poderosamente la atención TEMUJIN ¡ salut

Miquel dijo...

Si SENTIR ; muy cerca antes entrábamos por esa calle llamada Zumalacarregui ( hoy Riego), a la estación que daba al aire libre, y los trenes eran de vapor, sobre los años 65/70...Un abrazo ¡

Neus. La meva Barcelona. dijo...

Es el castell d'una princesa :)

Francesc Cornadó dijo...

L'edifici fou projectat per Modest Feu i Estrada, un bon arquitecte modernista, que va projectar també altres obres a la meteixa carretera de Sants, al meu entendre totes elles d'un estil més clarament modernista que aquest. He anat a veure'l i que jo el trobo d'un llenguatge més eclèctic amb algún element al coronament que per a mí està fora d'escala. És una bona arquitectura, ben feta i dignísima, indispensable de ser protegida.
Salud
Francesc Cornadó

Miquel dijo...

Lo parece NEUS ¡¡ salut

FRANCESC CORNADÓ : Gracies per la teva explicació ¡ salut

David Roca. Arquitecte dijo...

Hola,
la direcció és c.Sants,54 cantonada c.Salou...es tracta de la Casa Jaume Estrada, obra de l'arquitecte Modest Feu i Estrada, arquitecte que tenia el privilegi de projectar la quasi totalitat de les finques del carrer de Sants i Creucoberta, la finca que tractem pertanyia a la seva familia...
És una obra catalogada per l'Ajuntament que la defineix: Edifici d'habitatges de planta baixa més quatreplantes pis, amb coberta terrat, en el qual se soluciona l'angle de la cantonada mitjançant un cos arrodonit amb tribuna.
Aquest projecte està dintre del període modernista, en què Feu va destacar per la seva aportació encara que eclèctica amb resultats plens de decoració i d'elements arquitectònics i en què s'interrelacionen les arts decoratives. En aquest cas veiem com utilitza els vitralls decoratius per als vidres de la tribuna de la cantonada, que a més té una barana de forja i dues columnes salomòniques, en les quals el capitell es transforma en medallons i el fust en escuts. El darrer pis està decorat amb pintures de línia més simbolista en una part de la façana que ja porta força elements decoratius -balcons falsos amb baranes fent fulles d'acant, així com les columnes de grans capitells que donen suport al coronament de l'edifici-, emfasitzant la riquesa del treball de la pedra.

Podem dir que és la seva obra mestra...jo vaig tenir la sort de projectar la reforma de la planta baixa, vaig fer l'aixecament planimètric del local (que ara és una sabateria) i del soterrani(que abans era la carbonera)...al final no va sortir...els propietaris demanaven massa diners pel lloguer...ara es veu que han arribat a un acord...
Salutacions

Miquel dijo...

Ostres Sr DAVID ROCA ¡¡¡ gracies mil, de debó ...Una salutació molt gran i gracies per ser hi. Salut

Anónimo dijo...

Soy un pariente de Modest Feu i Estrada.

Otra obra maestra es la Casa Joaquim Teixidó c/ Jaume Roig, 41 (obra conjunta con el arquitecto Adolf Florensa).

Es la única ocasión en que un arquitecto modernista trabajó en la misma obra que un arquitecto del noucentismo y la Escuela de Chicago. Es un caso único en Catalunya, y probablemente en otras latitudes.

Saludos