Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

jueves, 7 de julio de 2011

El modernismo en el barrio de La Sagrera






Tenemos la idea preconcebida de que el modernismo actuó de forma arrebatadora en el Eixample de nuestra Barcelona. Hoy quiero dejarles constancia de esta belleza de casa en un barrio que no ocupa precisamente el centro de nuestra ciudad.
Observen el friso superior, con la añada de la construcción de la casa (1904). La ornamentación de las balustradas. Las ventanas haciendo en su parte superior, juego con la puerta de madera. Los picaportes. Las abejas como ornamentación principal en el friso del inmueble, hacíendos recordar su laboriosidad. El trabajo de la forja en los balcones. Lo triste es que se nos está deteriorando.
Calle Pacific, al número 20. Barrio de La Sagrera.

Tenim la idea preconcebuda que el modernisme va actuar de forma arrebatadora en l'Eixample de la nostra Barcelona. Avui vull deixar-los constància d'aquesta bellesa de casa en un barri que no ocupa precisament el centre de la nostra ciutat.
Observin el fris superior, amb l'anyada de la construcció de la casa (1904). L'ornamentació de les balustrades. Les finestres fent en la seva part superior, joc amb la porta de fusta. Els picaports. Les abelles com a ornamentació principal en el fris de l'immoble, fent-nos recordar la seva laboriositat. El treball de la forja en les balconades. El trist és que se'ns està deteriorant.
Carré Pacific, al número 20. Barri de la Sagrera.

11 comentarios:

  1. Sí se está estropeando, pero en tus fotos se ve mejor que en Google Maps, no obstante la casa es preciosa, muy bonita.
    Saludos MT

    http://maps.google.es/maps?q=Calle+Pacific+n%C2%BA+29,+barcelona&hl=es&ie=UTF8&ll=41.425815,2.190029&spn=0,0.005681&sll=40.396764,-3.713379&sspn=10.705296,23.269043&t=h&z=18&layer=c&cbll=41.425839,2.189923&panoid=lzoBytXfdFQ5LljpsgE1Hw&cbp=12,354.95,,0,-0.29

    ResponderEliminar
  2. cuando leo Sagrera siempre creo escuchar el tren.

    ResponderEliminar
  3. A tots els barris 'tradicionals' i a molts pobles hi ha edificis més o menys modernistes, de tota manera cal dir que el 'luxe' dels de l'Eixample emblemàtics, al menys pel que fa quantitat i qualitat, és força singular. Al Poble-sec tenim un bon gruix de modernisme tot i que és un 'modernisme pobre' per raons òbvies.

    ResponderEliminar
  4. Gracias TRINIDAD por el enlace, sabes que nos eres de mucha utilidad. JG : ¡ que duda cabe ¡. Salut. JÚLIA :ahir, amb la meva senyora. vaig pujar pel carrer Blai, vaig arribar fins a P de l'Exposició, Elkano, P de les Navas...en fi, un parell d'hores passejant...veient alguna de les primeres cases de Jujol...Ens van aturar al 96 de Poeta Cabanyes...Ahhh Serrat..Han deixat bastant be el barri, m'agrada el sistema d'aparcament i com estan col·locats els containers...M'agrada Poble Sec....Salut

    ResponderEliminar
  5. Oh, lo que se pierde mi buen amigo catalán Francesc Conardó que es arquitecto!!
    Belleza heredada de los 'artistas' de la construcción.
    Buen ojo amigo, un abrazo para vos

    ResponderEliminar
  6. OMAR...lo trasladas a la página y hablamos ...salut

    ResponderEliminar
  7. La gràcia del modernisme és que a més dels grans arquitectes van proliferar per tot Catalunya arquitectes de segona i tercera fila que van aconseguir crear una personalitat a la ciutat.

    Després els que som hereus d'aquest llegat hem estat els encarregats de destrossar-ho tot. Els primer, tot dit sigui de pas, els companys de telefònica i altres companyies que no entenen de sanefes amb abelles, escuts... bellesa.

    ResponderEliminar
  8. Si GALDERICH, eran els Mestres d´Obras...Salut

    ResponderEliminar
  9. a un pasito de ahí está la Plaça Masadas, de la que creo que ya has hablado, y que bien merece una visita.

    ResponderEliminar
  10. AGUSTIN : Ya sabes que siempre nos quedan cosas por decir y fotos por enseñar. Haciendo fotos a los picaportes del barrio me pasé una mañana entera...¡ y hay cada casita ¡...Es un barrio muy diferenciado, con personalidad...Salut, gracias por estar...Miquel

    ResponderEliminar
  11. Mi primer curro estaba allí al lado y muchos días me daba una vuelta para disfrutar del barrio. Ahora ha cambiado muchísimo

    ResponderEliminar

Los entoldados y la Fiesta Mayor de la Barceloneta 1934

  Les dejo con un antes y después. ¿Quién no se acuerda de los entoldados? Pues aquí va uno de 1934, en la fiesta Mayor de Sant Miquel, patr...