Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

lunes, 15 de febrero de 2016

Un aereo-generador de última hornada

O sea, un molino. Si, me acuso de querer participar en lo del diseño de las palabras, pero no me negaran que suena de maravilla.
Y a lo que voy. Este aparato ha sido innaugurado hace pocos días por la alcaldesa de Barcelona, en la falda de Els Tres Turons, el Carmel, y sirve para alumbrar las escaleras de la calle Tenerife, sin costo alguno para nadie, de forma económica, limpia y permanente.
El aparato genera energía que se acumula en unas baterías, que al llegar la noche, y por sensores, se encienden, dando luz a toda aquella cuesta y seguridad al vecindario.
Es el primero...ahora que los vecinos lo cuiden.

O sigui, un molí. Si, m'acuso de voler participar en el del disseny de les paraules, però no em neguin que sona de meravella.
I al que vaig. Aquest aparell ha estat innaugurat fa pocs dies per l'alcaldessa de Barcelona, en la faldilla de Els Tres Turons,  (el Carmel), i serveix per il·luminar les escales del carrer Tenerife, sense cost algun per a ningú, de forma econòmica, neta i permanent.
L'aparell genera energia que s'acumula en unes bateries, que en arribar la nit, i per sensors, s'encenen, donant llum a tota aquella costa i seguretat al veïnat.
És el primer...ara que els veïns ho cuidin.

Visto desde la cantera de Can Baró

Desde la base

El generador y las baterías a su derecha


Al fondo, el depósito de las aguas (El Carmel)

Las escaleras que ilumina

Idem


14 comentarios:

  1. Potser estic errat, però això em sembla que és completament il·legal, les institucions no ho sé, ho ignoro, però els ciutadans particulars no podem posar un molí al balcó i generar la nostra pròpia electricitat i que ens surti gratis, no!, està prohibit, hem de obtenir-la obligatòriament estant endollats a la xarxa de les companyies elèctriques. És com un impost mafiós. Coses que només deuen passar a la nostra estimada i sempre esperpèntica Espanya.

    ResponderEliminar
  2. Doncs no tinc idea de l'assumpte, ni de com funcionen les ordenances en aquest aspecte. Particularment ho trobo molt bé, però sota l'ombra de la llei no puc justificar-ho, si és tal com ho ho comentes.
    Si que feia falta en aquella zona, que eren, si recordes, les de les barraques de Francisco Alegre, i estava deixat de la mà de Déu.
    Una abraçada EL PELETERO ¡.
    Salut

    ResponderEliminar
  3. Con permisos se puede poner, y como en este caso ha sido el ay untamiento, pues nada que objetar.
    Está estupendo que se iluminen esas calles , lo tendrían que hacer en muchos sitios.
    Bon dia Miquel i millor setmana.

    ResponderEliminar
  4. ben fet, però com diu el peletero,un bloc de pisos, una comunitat de veïns, per exemple, això no ho pot fer.

    ResponderEliminar
  5. Una energia alternativa, això és positiu.
    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
  6. Bueno,bueno,no es tanta la bicoca .Esa instalación necesita un mantenimiento,una seguridad.
    Todo eso vale dinero.Ya veremos.Como juguete experimental,no está mal,pero no hay que hacerse muchas ilusiones.Como siempre los políticos,se quieren apuntar tantos,seguro que no estarán
    si el sistema,ante el vandalismo y el coste de mantenimiento lo hace inviable.
    Saludos,"ben"

    ResponderEliminar
  7. Em sembla bé, però caldria fer un disseny més senzill. Com es comenci a omplir d'antenes d'aquesta mena la liarem.

    ResponderEliminar
  8. No tengo nada que objetar MTRINIDAD.
    Un abrazo

    Es que no tinc ideia FRANCESC PUIGCARBó...
    Algo nuevo para mi
    Salut

    Crec que si, FRANCESC CORNADó..
    Salut

    BEN
    Es otro tipo de trabajo y alternativa. Todo cambia, y nosotros con el cambio, porque quien lo cambia son seres humanos, con nuestros conocimientos.
    Hemos de ponernos a la altura porque manda el capital, y este apuesta a lo más rentable.
    Pero esta historia dará otros puestos de trabajo que ahora no se pueden ver.
    Un abrazo

    Temps...temps...
    Una abraçada ENRIC H MARCH

    tiempo....Salut

    ResponderEliminar
  9. http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/07/19/actualidad/1374237478_141414.html

    http://www.suelosolar.com/newsolares/newsol.asp?id=8479

    https://www.boe.es/boe/dias/2015/10/10/pdfs/BOE-A-2015-10927.pdf

    En fi, la informació és exhaustiva i tot ella indica que la generació pròpia d'energia està penalitzada com si ho estigués també la tenencia d'un hort propi al jardí de casa i els tomàquets que produïssis estiguessin gravats amb una mena d'impost.

    La corrupció, Miquel, també té camins que no es veuen a simple vista i que configuren un sistema d'explotació més sofisticat i molt menys mediàtic. Tú, l'altre dia vas fer una llista de lladres, mafiosos i bandolers, una altra mena de bad boys. En fi, una història interminable.

    Salut company

    ResponderEliminar
  10. Correcte en el que a la llista es refereix. El que no comprenc, EL PELETERO, és el que té a veure entre la llista de corruptes investigats per corrupció (imputats) i el de posar unes línies de corrent alternatiu que no passada per caixa de Hiberdrola, sinó per uns impostos directes (ivas, permisos, gravàmens, Ibis d'instal·lacions industrials, costos de producció i permisos)
    Salut

    ResponderEliminar
  11. A mi em sembla que és evident. L'exemple fals de l'hort a casa és molt clar. I la comparació amb els imputats no era tal comparació, sinó voler aprofitar aquesta prohibició, que no inspecció, per exemplificar una "corrupció" sistèmica que no té rostre.

    ResponderEliminar
  12. ¡¡ Ahhh !!, ¿ también le van a cobrar impuestos al ayuntamiento por generar la energía que consume ?.

    Lo digo porque al resto de nuestros paisanos, el gobierno se ha encargado de hacerlo. Es que tienen que pagarse la jubilación en los consejos de administración de las eléctricas.

    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  13. És com si et fessin pagar drets d'autor per la teva pròpia obra!!! És com el Fla, tots paguem dues vegades pel mateix i amb interessos!! El Molí de vent de la Colau molt bé, molt bona idea, però si jo i els meus veïns volem iluminar l'escala de casa nostre pel mateix sistema no ens deixen o ens penalitzen tant que no paga la pena.

    ResponderEliminar

Los entoldados y la Fiesta Mayor de la Barceloneta 1934

  Les dejo con un antes y después. ¿Quién no se acuerda de los entoldados? Pues aquí va uno de 1934, en la fiesta Mayor de Sant Miquel, patr...