Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

miércoles, 22 de julio de 2015

La casa Francesc Burés y la especulación en Barcelona

Miren, les voy a conectar con una página de la que soy fiel seguidor. Poco les puedo explicar lo que representa esta casa, la casa Burés, para Barcelona, ustedes ya se lo imaginan. Lo que si les puedo hacer es trasportarles a una página que les explicará lo de la especulación. Se trata de Salvem la Rotonda ¡¡¡
Cliquen por favor...No se me espanten.

Mirin, els vaig a connectar amb una pàgina de la qual sóc fidel seguidor. Poc els puc explicar el que representa aquesta casa, la casa Burés, per a Barcelona, vostès ja l'hi imaginen. El que si els puc fer és transportar-los a una pàgina que els explicarà el de l'especulació. Es tracta de  Salvem la Rotonda ¡¡
Cliquin per favor...No se m'espantin.

Foto del albúm de cromos El Modernisme a Barcelona

Idem

Idem


Las verdaderas minas al descubierto de nuestra ciudad

La número 12 es la nuestra , con sus dos autores. El apunte a lápiz es mío.

18 comentarios:

  1. Otra casa catalogada más,a hacer apartamentos de lujo, esto es un sin vivír.
    Soy seguidora de Salvem la Rotonda.
    Especulación y destrozar patrimonio, qué vergüenza.


    Un abrazo, lo siento mucho MIQUEL, hoy he estado en la Casa Amatller, en sitios donde los turistas no pueden entrar, yo sí, gracias a una persona conocida...Y está que da gusto verla lo bien conservada que está, casi todos los turistas se van al lado a la Casa Batlló en la que hay colas y más colas.

    Besos y bona nit.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Miquel. A aquestes alçades ja no ens espantem de res.

    ResponderEliminar
  3. no hi havia el Nuñez pel mig? ara m'en vaig a l'enllaç. Gràcies.

    ResponderEliminar
  4. Si cariño, es para sentirlo. Aquí apartamentos y allí especulación.
    Salven La Rotonda es una página digna de ser seguida
    Un petó i bon día ¡ MTRINIDAD
    salut

    A tu EL PELETERO. Una abraçada, aviat ens veurem
    Salut

    jejeje ..clica, clica que la rabiatta és gratis FRANCESC PUIGCARBó...
    La mara de deu i de tots els sants..
    Salut

    ResponderEliminar
  5. Yo tenia entendido que habia una ley que protegia cualquier cosa que fuera de interés, sea un edificio o el Parque nacional de Ordesa. Esto, como tantas cosas nos lo podria aclarar Francesc Cornadó (esta gran persona que es el pañuelo de mis lágrimas). Seguramente si que existe pero se la pasan "por donde gotea la jarra"

    Salut.

    ResponderEliminar
  6. Gràcies Miquel. A aquestes alçades ja no ens espantem de res.

    ResponderEliminar
  7. Gràcies Miquel. A aquestes alçades ja no ens espantem de res.

    ResponderEliminar
  8. A més a més de la venda del patrimoni, hi ha un fet molt greu que ignoren molts barcelonins. Moltes cases modernistes que han estat aparentment rehabilitades després de vendre-les a una constructora o a una promotora, han estat destruïdes per dins i només han conservat la façana. L'Eixample s'està convertint en un aparador de cartró pedra, com els poblats del far west d'Esplugues o Almeria. I d'això no en diu res ningú.

    ResponderEliminar
  9. El turismo de cultura,que lo hay,se desparrama por todo el Ensanche intentando estudiar,saborear nuestras casas modernistas.La mayoría de ellas están cerradas
    otras se puede ver algo,porque sus bajos son comerciales.Se necesita una ley de recupera
    ción de todo este legado histórico,para que todos podamos disfrutar de él.Es el futuro tu
    rístico,cansados de ver la Sagrada Familia.
    Hay un paralelismo,en mi ciudad natal Córdoba,en cuanto a las casas de la Judería,con sus
    bellísimos patios y columnas.Los dueños de estas casas dejan abiertas las puertas para que
    la gente entren y disfruten de la visión.Saludos.

    ResponderEliminar
  10. JOSEP, nuestro Francesc Cornadó algo habrá de decir, sin duda
    Salut

    Cert EL PELETERO
    Una abraçada

    Res a dir ENRIC H MARCH...tens molta raó
    salut

    Curioso la comparación, BEN, pero de seguro hay similitudes.
    Esta ciudad se nos ha vuelto muy grande y a veces parece que no nos pertenece..
    Un abrazo y gracias por estra con nosotros.
    salut

    ResponderEliminar
  11. Moltes gràcies Miquel per citar-nos, pels teus amables comentaris i pel teu blog que seguim igualment amb molt d'interés. Com diu Enric H March Barcelona s'està convertint en un aparador de façanes buides, i d'això es lamentaran les generacions futures. Els interiors de la Casa Burés són una meravella desconeguda, però si es compartimenten els pisos originals en nous apartaments, segur que es carregaran coses. Dependrà de si la constructora és mínimament sensible i s'adona que conservar les decoracions modernistes és més interessant que no pas fer pisos freds de disseny.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  12. SALVEM LA ROTONDA:
    Conozco de primera mano a una persona (arquitecto) que hace mucho tiempo vió y supo como aquello se deterioraba interiormente.
    Evidentment tots sabem que acabaria en especulació, la qual cosa no ens podíem imaginar que darrere d'aquesta estigués EL Ay untamiento.
    Potser l'edifici no és tot l'emblemàtic que es desitja, però és evident que era un espai aprofitable enmig de la ciutat, i est aquet el problema, no tant la portada com si el portablei la seva utilització com espai.
    Una abraçada
    Salut

    ResponderEliminar
  13. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  14. Miquel, fa un quinze anys, per raons professionals vaig conèixer i analitzar a fons aquest edifici, llavors estava bastant atrotinat. Li calia una restauració molt important. Fou inclós al catàleg d'edificis protegits. Aquest catàleg té com a objectiu protegir el bé arquitectònic i cultural, això vol dir que qualsevol intervenció que s'hi faci, ha de respectar els elements arquitectónics (estructura, interiors, façanes, elements constructius, etc). No està permés de fer cap intervenció sobre l'arquitectura sense el vist i plau dels Serveis Municipals de Patrimoni. Els projectes de restauració han d'ésser aprovats pels tècnics municipals. Però la catalogació no prohibeix la compra-venda a qui sigui i tampoc no diu res del seu ús. Qualsevol edifici protegit pot fer-se servir com es vulgui sempre que es conservin les característiques i els trets formals i estilístics que han motivat la seva inscripció en el catàleg. Així doncs, si s'ha de restaurar la casa Burés, caldrà fer-ho segons un projecte aprovat per 'Patrimoni'. Cal dir que aquests projectes son consultables per la ciutadania i si algú veu quelcom inadequat pot manifestar-ho. Altra cosa és l'especulació, les corrupcions, els fons de capital immobiliari, les multinacionals d'enginyeria financera i el tripijoc més o menys brut entre brokers i polítics, en això, tot i que puc criticar-ho, ja no hi entro. Tanmateix tembé veig loable una acció ciutadana endagada amb la finalitat d'aconseguir un equipament públic, però també s'ha de dir que si l'edifici s'ha de convertir en equipament caldrà restaurar-lo tot seguint un projecte aprovat per 'Patrimoni'
    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
  15. Mi estimat FRANCESC CORNADó:
    ja está tot explicat. Rés mes a dir.
    Gràcies per exposar-ho en aquesta pàgina.
    Sóc un ignorant de les lleis i generalment no cavalquem juntes, per això és necessari que hi hagi una persona que ens guie.
    Salut

    ResponderEliminar
  16. Oh! qué letra más bonita tienes ( lo digo porque he visto tu apunte a lápiz de cerquista) con muchísima personalidad además, aunque no hacía falta ver tu letra para saber que tiene mucha personalidad y seguramente mucho genio jaja es preciosa esta casa, todas las joyas arquitectonicas modernista de vuestra querida BCL son para quitar el hipo... lo de la especulación y que la Generalitat quiera mal vender al mejor postor esta belleza de edificio a mi lo que me deja claro además de muchas cosas negativas es que su nacionalismo no va de defender la cultura, la diversidad y el arte de Cataluña .. va de "pelas" y punto. FIN.


    Muchos besos MIQUEL, thanks!

    ResponderEliminar
  17. Suma y sigue del destrozo de nuestro patrimonio cultural,tenemos gestores con cartera que lo único que les importa es el 3% 0 5% salud

    ResponderEliminar
  18. MARÍA, lo que pasa es que me miras con ojos de buenaventuranza.
    Cierto lo que dices de la especulación, por lo visto es un mal endémico que no sólo está establecido en Barcelona.
    Gracias por pasarte por aquí
    Cuidate mucho
    besos
    salut

    Qué decir JESÚS PECECILLO ¡¡
    Salut

    ResponderEliminar

Un funicular de 1929. Montjuïc

  S e construyó en los talleres de los «Estrada» de Sarrià; si les comento que su validez como funicular en Barcelona duró lo que la Exposic...