QUE ÉPOCA TERRIBLE ÉSTA EN QUE UNOS IDIOTAS
CONDUCEN A UNOS CIEGOS.
(W. Shakespeare. El rey Lear. Acto 4º, escena 2ª)

martes, 15 de abril de 2014

Personajes de Barcelona: Jaume Maymó, "El drapaire d´actualitats"

Hablando con Francesc Cornadó, salió a colación una serie de personas que actuaban por amor a Barcelona, y que se encontraban en contacto permanente con los movimientos artísticos del momento. Sacó a relucir a Jaume Maymó, y me mandó una reseña del personaje a lo que yo, ni corto ni perezoso he cortado y he pegado :
"... Jaume Maymó és un enamorat dels moviments artístics d’avantguarda, inquiet instigador d’activitats culturals, està interessat en bastir ponts entre els moviments artistics per tal d’estendre y difondre la tasca creativa dels artistes. Però sobre tot, en Maymó és un “drapaire d’actualitats i un col·leccionista de l’efímer”, així el va qualificar en Joan Brossa i a mi m’agrada afegir que ens trobem davant d’un “un drapaire de records”, doncs guarda, selecciona i arxiva pinzellades, notes escrites, cartipassos, llibres, llibretes, papers, catàlegs, etc., els seus amics: Joan Brossa, Joan Miró, Antoni Tàpies, Josep M. Mestres Quadreny, Jordi Benito, Perejaume, Amat, Beneyto, Manils, i molts altres d’una llista que no s’acabaria mai li han proporcionat tot aquest material. No es tracta de paperassa acumulada sinó que és un material actiu, un material activista en favor de la cultura i l’art..."

¿ Cómo no voy a citar a una persona que ama nuestra ciudad y que colecciona todo aquello que rebose arte ?
PD. Me encanta la frase con el que denomina Joan Brossa a nuestro personaje : "drapaire d’actualitats i un col·leccionista de l’efímer". Todo un homenaje.Jaume Maymó con Joan Brossa 

Tapies, Joan Brossa y Josep M. Mestres Quadreny. 


Maymó con el barbero de Picasso 
9 comentarios:

Galderich dijo...

Amb una definició així en Brossa hom ja pot estar satisfet per la resta de la seva vida. Però, i això és el més important, en Brossa no et definia així sinó t'ho haguessis merescut!

Francesc Puigcarbó dijo...

A vegades hi ha secundaris de luxe, a mi em diu això Brossa i m'agafa un yuyu.

salut

Miquel dijo...

Correcte GALDERICH. Brossa era un geni ¡.
Salut

Si FRANCESC PUIGCARBó, hi ha secundaris de luxe, i el Maymó és un d´ells.
Salut

Francesc Cornadó dijo...

Gràcies Miquel per posar aquesta resenya d'en Maymó, és un entusiasta, que esten ponts de contacte entre artistes i les diferents veus de la cultura.
Salut
Francesc Cornadó

Miquel dijo...

Salut amic Cornadó ¡

Temujin dijo...

No se y no contesto...

Miquel dijo...

jejeje...otro como el Bárcenas, el Fabra, el Undangarin, la Elena, el Montull, el Millet, el bigotes y las leches bíblicas...nadie sabe nada....nadie contesta ....
Salut prenda

Enric H. March dijo...

Un drapaire com aquest hauria de ser un bé públic!

Miquel dijo...

Completament d´acord ENRIC H MARCH.
Salut, una abraçada¡¡¡¡