EL TONTO ES VITALICIO Y SIN POROS. (Ortega y Gasset)


sábado, 1 de febrero de 2014

Oposición ¡¡¡¡ ¿ Qué oposición ?

Hay noticias que no deberían tildarse de tales.
" La oposición pide a Trias que salve las tiendas históricas " . Y me da el flato
O sea, a principios de febrero del 2014 se dan cuenta nuestros queridos de la oposición, que Barcelona se queda sin historia. Claro que no me extraña, entre Camargas, espías, floreros, regañinas y al rincón de los desheredados, amenazas con zapatos, psicologías sin acabar; Oriols y sus ITV; el Palau y la pasta que ha volao y demás, no tienen tiempo de saber lo que pasa en su ciudad. Pero eso es fácil de entender, no pasean por ella porque van en A8 y no se bajan del carruaje.
No quisieron saber nada de La Rotonda ¿ o es que nos hemos olvidado ?; del Rey de las Gorras, en Sans; no quieren saber nada de la Fargas, ni del Palacio del Juguete, ni del Monge, todos en el Casc Antic. De la ferretería Rafols... Todo lo que sea dolor de cabeza nada. Nosotros no tenemos ediles en la oposición, solo bellas durmientes cobrando a fin de mes.
PD : he coincidido en el tema con varios blogeros (no podía ser menos dado la trascendencia del tema). En lo que estamos de acuerdo es en la mala actuación del Consistorio.

Hi ha notícies que no haurien de titllar-se de tals.
" L'oposició demana a Trias que salvi les tendes històriques " . I em dóna el flato
O sigui, a principis de febrer del 2014 s'adonen els nostres volguts de l'oposició, que Barcelona es queda sense història. Clar que no m'estranya, entre Camargas, espies, florers, regañinas i al racó dels desheretats, amenaces amb sabates, psicologies sense acabar; Oriols i les seves ITV; "el Palau i la pasta que ha volao" i altres, no tenen temps de saber el que passa a la seva ciutat. Però això és fàcil d'entendre, no passegen per ella perquè van en A8 i no es baixen del carruatge.
No van voler saber gens de la Rotonda o és que ens hem oblidat ?; del Rei de les Gorres, en Sans; no volen saber gens de la Fargas, ni del Palau de la Joguina, ni del Monge, tots en el Casc Antic. De la ferreteria Rafols... Tot el que sigui mal de cap gens. Nosaltres no tenim edils en l'oposició, solament belles durmients cobrant a fi de mes.


Será una foto para la historia


¿ Quién se acuerda ?

Hace un mes que cerró 

Está previsto para ya

Esta es la siguiente

De esta tienda no se ha hablado...


Y esta belleza tiene los días contados .


19 comentarios:

Galderich dijo...

Que fotin una llei que obligui al nou llogater a mantenir retolaions i interiors si tenen gràcia amb una llei de patrimoni d'interès local!

I si volen pagar el lloguer a preu de mercat que es rasquin la butxaca o ens paguin a tots plegats el lloguer dels pisos davant els robatoris dels propietaris.

O fan la feina ben feta contra l'espeulació o com dius tu que es quedin dormint a les butaques de les regidories i callin i no toquin els collons!

Miquel dijo...

Tal com sona, GALDERICH, tal com sona.
Lley de bé d´interés cultural...i " San se acabó ".
Salut

Júlia dijo...

Quin morro que té 'l'oposició', consejos vendo pero para mi no tengo. Per desgràcia aquest tema cueja des de sempre, quan era petita ja llegia i escoltava per ràdio planys sobre pèrdues de botigues i la resta, el consistori és el primer en fer malbé el que toqui. Aquest o l'altre, que va tenir molts anys per fer destralades, per cert. Si tots són amics i parents...

Francesc Cornadó dijo...

Están canviant el paisatge de la ciutat. La oposició vol una ciutat amb establiments tipus "duty free", que tot sembli un aeroport, amb comerços anodins de multinacionals i franquícies, i al costat d'això botigues de "tot a 1 Eu", fruiteries paquistaneses i grans restaurants Wok mig buits, ¿què se n'ha fet de la campanya 'Barcelona posa't guapa'? ¿què se n'ha fet sobre la normativa sobre rètols i de paisatge urbà? Aquest ajuntament, aquest govern autonòmic, no s'interesa per a res en mantenir la qualitat urbana, vol diners, i si per això ha de posar la samarreta del Barça al monument a Colom, la posa; i si per això a de multar un autònom que enganxa cartells als postes, doncs li posa una multa de més de cent cinquanta mil euros; si cal llogar el MNAC per a fer un "bodorrio" el lloga, tot tancant-lo al públic. Sospito que els establiments històrics que es veuen forçats a tancar, seran per a posar-hi negocis "tapadera", de no ser així, resulta difícil entendre que puguin pagar uns lloguers tant elevats.
Que investiguin la naturalesa i el règim fiscal dels nous llogaters que ocuparan aquests locals.
Francesc Cornadó
Salut

Carlos V dijo...

No se si té relació el tancament de botigues històriques amb l'auge del turisme però fa poc van sortir una sèrie de notícies econòmiques a la premsa on el lloguer comercial més car d'Espanya, se situa en el porta de l'àngel 3.180 euros per metre quadrat i que les vendes amb targeta de crèdit en el Passeig de Gràcia han augmentat exponencialment gràcies al turisme de països emergents com Rússia i Xina el que aquesta clar que hi ha locals que són desitjats per part de multinacionals. salutacions

Miquel dijo...

Perdó ostres.
Llei d´interés cultural ¡¡¡
és així Perdó.
Hoy, familia, me sale el periodista Joaquin Luna en La Vanguardia (sepia pg 3), que la culpa es nuestra por no ir a comprar allí, y que por eso cierran, en resúmen. Que lo que tenemos es nostalgia innata y que en realidad nos quejamos pero nunca hemos pisado esos comercios. Que no quiere establecimientos subvencionados y que está harto de que exijamos a la Administración que resuelva nuestros problemas.
Mi respuesta a este destacado periodista es sencilla.
No quiero nada para mi, pero si quiero que quede algo para Barcelona. Solo deseo que haya una Ley de interés cultural que se dedique a mantener las obras de arte de nuestra ciudad en pie. Todo aquello (según el gremio de Anticuarios) que supere los cien años, y esté trabajado artisticamente, es digno de conservarse.
Y ese es el quit del meollo.
Unos precios de IBI razonables para los propietarios; unas ayudas para mantener la estructura original (marquetería, forja, lámparas, troqueles, vitrales, estructuras...); una sensibilidad especial para su conservación.
Solo eso, solo se pide eso. Nada más que eso. está visto que hay periodistas tan dormidos como los miembros de la oposición, al menos estos están despertando.

Miquel dijo...

Té molt de "morro" JÚLIA, perque dintre de cinc anys no quedará rés de rés...i aixó es art. Pur art.
salut

Sospitas bé FRANCESC CORNADÓ...
Salut

Alguna cosa deu estar passant CARLOS V, ara bé, l'exposició de FRANCESC CORNADÓ crec ens treu de dubtes..
Salut
*Salut

Francesc Puigcarbó dijo...

expliquen que de lloger Quilez pagava 3000 euros al més i pretenien apujar-li a 25.000 euros al més. Aixó no és nou, passa arreu nomès que a BCN hi ma més sensibilitat, a Madrid ni se'n preocupen. De totes maneres no es nou el problema, aquest poema personal crec ho defineix amb claredat:

UN MUNT DE RUNES

La casa on vaig néixer
ja no hi és, n'hi ha un altra
L'escola on anava de petit
tampoc hi és, hi a una plaça.
La primera casa on vaig viure
igualment ha desaparegut,
ara hi ha una perfumeria
amb pisos incorporats.
Sovint penso que han enderrocat
gran part del meu passat
del que tan sols en queden
un munt de runes.


SALUT

Miquel dijo...

Sembla un poema de Bertold Brech...
Es tristemente bello y sin solución.
Quizá, es que sin querer hago años y con ellos pienso que el pasado fue mejor, solo porque me acompañó.
No lo se.
Un poema molt bó FRANCESC PUIGCARBÓ, de tor cor...bolt bó.

Salut

Jesus Pececillo dijo...

Todos estos establecimientos contienen algo de mi ADN puesto que en ellos crecí, por esa razón deje de creer en los políticos, arto de escuchar ,lo propio y raíces de la tierra. mientras tanto facilitando por unos euros la llegada masiva de abre tiendas extranjeras que para nada tienen que ver con nuestra cultura, y para nada crean empleo, si por esto me llaman racista pues lo soy jarto de ver como nuestros hijos tienen que emigrar por la nula sustitución de los empleos en el pequeño comercio. se va la calidad de nuestra tierra para entrar la baja calidad. ni mas ni menos .salut

Jesus Pececillo dijo...

Y después con quien competimos en salarios y calidad en la materia? y que pasa con nuestros profesionales y avances en el bienestar social, les decimos que para competir tienen que compartir piso con cuarenta mas porque la renta no le llega ? pensáis que la calidad del trabajo bien echo se consigue con salarios de miseria ? no reconozco mi país .

Miquel dijo...

A lo que nos rememoras, los listos del diseño de las palabras le llaman globalización.
deberían añadir que conlleva despersonalización y clonificar al ser humano.
En fin
salut y gracias por pasarte.

Miquel dijo...

JESÚS PECECILLO...¡ perdón, se me ha escapado el nombre

Jesus Pececillo dijo...

Miguel.como por ejemplo calatrava. Pintar la chapuza en valencia ,este flipa"

Miquel dijo...

En realidad deberías entrar en un bloc que se llama calatravatelaclava, donde te pone todo lo referente a este arquitecto que cuadricupla todas las obras que hace.
Es un profesional del desastre.
salut JRSUS PECECILLO

Jesus Pececillo dijo...

Miguel lo hare"

bar.cel.ona.uta dijo...

Una vergonya indignant !!!. A aquest pas sortir de casa al carrer ja será al mateix temps com entrar directament en un centre comercial.
Perquè tanta manca de sensibilitat? Senyors de l'Ajuntament... facin alguna cosa !!!
Fa tres anys vaig començar un bloc d'espais desapareguts de la ciutat: "Barcelofilia". Al pas que anem ja no tindré que remuntar-me a velles desaparicions ni mirar tants llibres per documentar-me perque cada dia n'hi ha una de nova, desapareix un comerç més.
Bé, Miquel, aprofito per deixar-te l'enllaç amb l'últim apunt que he fet, que no és d'una desaparició recent, però es del teu barri (de Sant Antoni) i suposo que encara la recordaràs. LA VAJILLA S.A. http://barcelofilia.blogspot.com.es/2014/02/ferrer-fisa-i-alsina-1906-1921-vajilla.html

Quinta Sinfonia dijo...

Ya sabes que este tema me deja enferma porque lo he sofrido en mis carnes pero ahora la oposición pida que se solucione esto es de risa. Recuerdo que esta ley es conocida desde los 80 del siglo pasado y que además fue una ley hecha por un partido da la oposición del señor trias. Tuvieron muchos años para cambiarla, adaptarla o lo que fuera para salvar a comercios historicos y no historicos, no se ha hecho nada y ahora vienen con este discurso. Verguenza les debería dar a todos por jugar con la vida de la gente y con su forma de ganar el pan.

AMAJAIAK dijo...

el domingo en la Vanguardia también hablaban de ello. Barcelona perderá personalidad... Lisboa y Oporto me encantan porque siguen manteniendo comercios centenarios preciosos.
La ferretería Rafols no sabía que había cerrado; el Palacio del juguete si porque he pasado más a menudo y da penita.