SI CADA PERSONA HABLARA SÓLO DE LO QUE SABE
HABRÍA UN GRAN SILENCIO NACIONAL. (Azaña)

domingo, 20 de mayo de 2012

Una fuente de Rovira i Trias

El arquitecto de nuestra ciudad Rovira i Trias, diseñó entre otras muchas cosas allá por el 1872, una fuente para uso de la población. Esta que les presento está en la calle Parlament, en el barrio de Sant Antoni, y aún presta sus servicios como cuando se instaló, allá por el 1900. Convendrán conmigo que antes, se hacían las cosas para durar toda la vida.
L'arquitecte de la nostra ciutat Rovira i Trias, va dissenyar entre moltes altres coses en el any 1872, una font per a ús de la població. Aquesta que els presento està al carrer Parlament, al barri de Sant Antoni, i encara presta els seus serveis com quan es va instal·lar, allà pel 1900. Convindran amb mi que abans, es feien les coses per durar tota la vida.

7 comentarios:

Mª Trinidad dijo...

http://g.co/maps/2hfh3

BUENAS Y BONITAS FUENTES, COMO TÚ DICES PARA TODA LA VIDA.
UN ABRAZO.

Francesc Puigcarbó dijo...

si Miquel, amb materials de qualitat, ja veus que senzill.

SALUT

Miquel dijo...

Y para toda la vida ¡¡¡ un abrazote MTRINIDAD

ben traballat i pintat, el ferro colat donaba per molt ..Una abraçada FRANCESC ¡¡

Francesc Cornadó dijo...

Rovira i Trias, gran arquitecte, una mica retrògrad, aixó sí. Va presentar un projecte per a l'eixample que no es va construir, ja que finalment es va fer el d'en Cerdà

Molt bonica aquesta font de ferro colat, per cert, material molt fràgil que es feia servir en aquella època en lloc de l'acer que és fa servir avui que és molt millor i més fort. Els materials d'abans eren de pitjor qualitat, desenganyem-nos, el que passa és que potser es treballaven amb més cura. Avui el vidre laminat, l'acer inoxidable, l'acer laminat, l'alumini extrusionat o de fosa, els conglomerats d'alta densitat de fusta que no es corquen mai, el polipropilè que és imputrescible, els policarbonats, el coure per a canonades en lloc del plom contaminador que s'utilitzava abans, etc. tots els materials actuals són millors. El que passa és que amb aquells materials de baixa qualitat van treballar amb volutat de què l'obra perdurés i la van fer ben feta.
Salut
Francesc Cornadó

Miquel dijo...

F CORNADÓ : Simplement gracies ¡. T´explico, no és gens fácil trovar-se amb una persona que sapiga de materials i de la seva utilització. Per el curiosons com jo, fas l´obra d´un pou d´aigüa fresca en el desert ...Salut ¡¡¡ molta salut

Montse dijo...

Sería estupendo poder juntar los buenos materiales de hoy, con la voluntad de trabajar bien de antaño.
Saludos!

Miquel dijo...

A esto se le llama artesanía, MONTSE ¡¡ salut