Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

miércoles, 17 de agosto de 2011

Gracies Joan ¡¡¡





Si ha habido una persona coherente en el barrio, ese ha sido Joan Isart. Él nos salvó el chalet, esa maravilla de la arquitectuta modernista que ya en 1975 nuestro gran adalid de las esquinas, el Sr Nuñez (lo de señor es a título anecdótico) quería derribar. 16 años de lucha. Les pongo una entrevista de la revista de las Federación de las AAVV, la denominada CARRER, que no tiene desperdicio. Les inserto una foto actual y otra de cuando se construyó (albores de 1900),del chalet que Joan salvó del derribo y de la usura, y les inserto, además, la pena del Juzgado de Barcelona en contra de el gran amigo de nuestra Barcelona, el Sr Nuñez.
Esquerra del Eixample. Gran Via /Viladomat

Si hi ha hagut una persona coherent al barri, aquest ha estat Joan Isart. Ell ens va salvar el xalet, aquesta meravella de la arquitectuta modernista que ja en 1975 el nostre gran capdavanter de les cantonades, el Sr Nuñez (el de senyor és a títol anecdòtic) volia derrocar. 16 anys de lluita. Els poso una entrevista de la revista de les Federació de les AAVV, la denominada CARRER, que no té desaprofitament. Els insereixo una foto actual i una altra de quan es va construir (albors de 1900),del xalet que Joan va salvar de l'enderrocament i de la usura, i els inserto, a més, la pena del Jutjat de Barcelona en contra del gran amic de la nostra Barcelona, el Sr Nuñez.

10 comentarios:

  1. hi ha gent petita a vegades que fa coses molt grans. HI n'hi ha d'altres de petits físicament i mentalment també que han fet molts disbarats.

    salut

    ResponderEliminar
  2. Salut. El Sr JOan, es el president d´honor de las AAVV de Barcelona, viu al barri de Sant Antoni (com jo); i és un tipus extraordinari. Acara la seva edat col labora com un "jabato".

    ResponderEliminar
  3. El meu reconeixement al senyor Joan i a la seva lluita per salver el xalet. Per cert, m'indigna que el "senyor" Núñez es dediqui ultimament a insertar publicitat de la seva empresa mitjançant una nota informativa de gran tamany a la premsa en la que es declara innocent de tots els delictes amb hisenda pels quals ha estat imputat i condemnat en primera instància i confia en que el Tribunal Suprem faci "justicia". Quina barra !!!, si fos per ell i per la seva banda d'especuladors compulsius el xalet de Can Golferics ja estaria al meu bloc de la Barcelona desapareguda

    ResponderEliminar
  4. Precisament fa poc vaig escoltar una veïna que havia participat en les 'mogudes' per recuperar el xalet que es planyia de l'estat actual del moviment veïnal, en concret va dir que si allò passés avui no s'aconseguiria salvar-lo probablement i, de fet, en aquests darrers anys hem perdut moltes coses sense que passés res o amb protestes molt febles.

    ResponderEliminar
  5. Muy bien Miquel:
    Este señor es un héroe, me he quedado gratamente sorprendida por la historia que nos has explicado, ese señor Joan Isart, se merece muchas portadas de tod@s los blogueros que tanto amamos a Barcelona.
    Muy Bien Miquel, mi enhorabuena.
    Abrazos SR: Joan Isart.

    http://xurl.es/tqryf

    http://xurl.es/tqryf

    ResponderEliminar
  6. Te he copiado todo el post, es magnífico, lo que has hecho tú, tu bolg y ese señor Joan.
    Abrazos y muy bien, Mari Trini

    ResponderEliminar
  7. ¿Ves Miguel? no todo está perdido, van quedando algunos hombres de verdad.
    salut

    ResponderEliminar
  8. Ja van dues vegades que el "senyor" Núñez està apunt d'anar a la presó, però sempre se salva al darrer instant. Fa bo de veure quines veus de la política i de la premsa surten a defensar-lo. Tota una lliçó de democràcia i de justícia.

    ResponderEliminar
  9. Estimado OMART: De entrada darte las gracias por hacer el esfuerzo de entender el idioma catalán. Se que hay (de Italia dos personas familia mía) que lo traducen por un corrector. BAR:CEL, JÚLIA, M TRINIDAD, PUIGCARBÓ...( más los que lo hacen por correo interno), son usufructuarios de los servicios de la ciudad, de una u otra forma, pero también "apoginadores", o sea pagán y con creces lo que se les administra. Me viene bien tu comentario por muchos motivos, el principal es que en la gran Barcelona hay ciudadanos; a estos ciudadanos nos "indignan" los comportamientos especuladores de ciertas personas que se valen de su reconocimiento por la sociedad (el Sr Nuñez fue presidente del Barça y se sirvió de ello) para especular. Gracias OMAR por tu voluntad de seguirnos y comprender a esta Barcelona tan maltratada. Salut. BAR:CEL...: tens tota la raó...tota. JÚLIA : estimo tant al sr Joan...tant...ja és gran, molt gran..i sempre vé a la Avinguda Mistral, amb la cara alegre i el somriure plé d´alegría...(joder que tio más cojonudo). MTRINIDAD : Lo es, mi niña, es un personaje anónimo y seguro que BAR.CEL.ONA.UTA , como bien dice, ya hubiera tenido que entregar una entrada del chalet si no hubiera tenido el coraje de enfrentarse al poder fáctico. Salut familia...

    ResponderEliminar
  10. Un monument a Joan Isart i als veïns que van reclamar el Xalet, ja!

    Si més no una mesquina placa...

    ResponderEliminar

Los entoldados y la Fiesta Mayor de la Barceloneta 1934

  Les dejo con un antes y después. ¿Quién no se acuerda de los entoldados? Pues aquí va uno de 1934, en la fiesta Mayor de Sant Miquel, patr...