Como nos dice Fernando Aramburu: "...LOS VIEJOS AMIGOS ARRACIMADOS
EN LA TABERNA, DE VEZ EN CUANDO SE ACORDARÁN DE OLVIDARME..."


martes, 2 de marzo de 2010

Otra curiosidad, El patronato Ribas...


De segur hem passat moltes vegades per davant. I de segur ens hem preguntat que eren aquells pavellons, qui els va dissenyar, baix que pretext allà i el perquè. Les explico. Va ser en principi un orfenesa i inca, orfenat aixecat gràcies a la donació testamentària de Lluís Ribas i Regordosa. És un conjunt d'edificis estructurats amb enginy, articulat amb naus en forma d'H, simètriques a l'eix de la capella. La seva decoració remet a un estil populista barroc, destacant els relleus en terracota de tradició catalana, (el que nosaltres anomenem "obra vista", amb voltes i aplics. El seu dissenyador no va ser un altre que l'arquitecte Saignes, que el va portar a terme entre 1920 i el 30. Disposava de tot el necessari per a l'educació dels nens, pel que he pogut esbrinar, aplicant el sistema Montesori (molt avançat en la seva època), arribant a tenir fins i tot horts. Les deixo unes fotos curioses. La de l' barberia per exemple. Altres són de quan no hi havia cap edificació darrere, a la muntanya (1930). I unes d'aquesta temporada, per a comparar. I una última, de 1967, molt curiosa i feta des de l'aire ...

6 comentarios:

Àngel dijo...

Pero dónde está esto? Me suena muchísimo el nombre...

Miquel dijo...

Si....Valle Hebrón, al costado del hospital san Rafael. la ronda de Dalt pasa por la puerta, que no es más que la carretera de la primera foto antigua que está colgada ¡¡¡

mamarracho dijo...

Yo pasar por delante sin darme cuenta no, porque es una zona que no me pilla de paso de nada y me acerco poco por ahí. Si he pasado por ahí ha sido a drede jajaja.
Ya puse una foto y lo nombré el pasado verano en mi blog:
http://mamarrachoschronicles.blogspot.com/2009/08/barceloneando-3.html
Aparte tengo una entrada solo para Sagnier Villavecchia.
Y para alguien que lo conozca y se haya dado cuenta y no pase nada por alto como yo :), se puso de actualidad el año pasado al rodarse allí una película:
http://www.cineol.net/pelicula/18729_Bullying

Saludos

Miquel dijo...

Me pasaré por tu entrada ...salut

El veí de dalt dijo...

Doncs jo hem vaig passar un any en aquest Institut! Fent el COU! Quins records!

Anónimo dijo...

Jo vaig estar 5 anys fent FP electrònica. Del 89 al 94. La capella la feiem servir de gimnàs. Les aules eren gegants i el terre tremolava quan corriem pels passadissos... Un edifici emblemàtic en tota regla.

Salutacions