Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

sábado, 7 de noviembre de 2009

Unas curiosidades de nuestra ciudad...





Hoy no jugamos a las adivinanzas. Les dejo con cuatro fotos fantásticas, de esas de blanco y negro. Nos van a despertar la memoria.
No es verdad que cualquier tiempo pasado fue mejor, lo que es cierto es que éramos más jóvenes, y eso, claro, nos hace ver las cosas de otra forma, quizá con mas indulgencia.
Obsérvenlas, se que les gustará.
1) Un carro a la espera del paso del tren en la calle Ali Bey ( Poble Nou); miren por favor el semáforo, es de tipo inglés, denominado Wig-Wag (1953).
2) Tren pasando entre la Aduana vieja y la entrada a la Barceloneta (1941).
3) Talgo pasando por delante de Colón (1962).
4) Sants, en el transbordo entre el tren y el metro (1965)..

Avui no juguem a les endevinalles. Les deixo amb quatre fotos fantàstiques, d'aquelles de blanc i negre. Ens van a despertar la memòria. No és veritat que qualsevol temps passat va ser millor, el que és cert és que érem més joves, i això, és clar, ens fa veure les coses d'una altra manera, potser amb més indulgència. Obsérvenlas, es que els agradarà. 1) Un carro a l'espera del pas del tren al carrer Ali Bey (Poble Nou); mirin si us plau el semàfor, és de tipus anglès, anomenat Wig-Wag (1953). 2) Tren passant entre la duana vella i l'entrada a la Barceloneta (1941). 3) Talgo passant per davant de Colom (1962). 4) Sants, en el transbordament entre el tren i el metro (1965) ..

8 comentarios:

  1. Moltes gràcies per compartir-les!
    Jo només recordo les vies del tren a la Barceloneta, ja en desús, a l'actual plaça de Pau Vila, on hi havia una gasolinera arran de la via. Poc després es va enderrocar tot pels Jocs Olímpics.

    ResponderEliminar
  2. Si señór ¡¡¡la bencinera de la Barceloneta en la plaça Pau Vila ¡¡¡¡Ostras no ting cap ni una de foto, pero trovaré , segur ¡¡¡¡salut Met....

    ResponderEliminar
  3. Fotos impagables. Jo també recordo el tren que aïllava la Barceloneta de la ciutat amb el seu pas a nivell! Serà que tenim una edat?

    ResponderEliminar
  4. Curioso e impactante el Talgo pasando al ladito d Colon. El Ministerio de Fomento seguro que utilizo esta foto como prueba empirica de que la Sagrada Familia no sufre peligro con el AVE. Desconfiados....

    ResponderEliminar
  5. 4 grandes fotos antiguas que no había visto nunca.

    ResponderEliminar
  6. Pel que es veu a la foto, l'estació de tren amb connexió amb el metro és l'abaixador de Passeig de Gràcia (es veu el rètol a la part superior de la imatge).

    Jo recordo la trinxera oberta de les vies del tren a la Diagonal, en el tram comprès entre Glòries i Marina. Crec que aquell tram el van soterrar el 1990.

    ResponderEliminar
  7. La primera foto es Passeig de Gracia

    ResponderEliminar

Un funicular de 1929. Montjuïc

  S e construyó en los talleres de los «Estrada» de Sarrià; si les comento que su validez como funicular en Barcelona duró lo que la Exposic...