Si estoy sometido a la necesidad, no soy libre. José Mujica (Expresidente de Uruguay)

domingo, 7 de junio de 2009

El jardín Botánico








Esta semana pasada, recibí la revista "B verda ", se trata de la que edita el ay.untamiento y que trata sobre parques y jardines de nuestra ciudad. En ella sale a relucir el jardin Botánico creado en 1930 por el Dr. Pius Font. No dejaría pasar la oportunidad de ir a visitarlo. Ahora es un buen momento. De 10 de la mañana a las 20 horas de la tarde y, los domingos abierto.
Está detrás del Palacio Nacional, en Montjuich y, vale la pena desde todos los puntos de vista.
Como señal de buena voluntad, les dejo un trébol de cuatro hojas, ( dicen que trae buena suerte, así que a compartir ).
Inserto la introducción que obra en la entrada del parque y su pequeña historia.

Aquesta setmana passada, vaig rebre la revista "B verda", es tracta de la que edita l'ay.untamiento i que tracta sobre parcs i jardins de la nostra ciutat. En ella surt a la llum al jardí Botànic creat el 1930 pel Dr Pius Font. No deixaria passar l'oportunitat d'anar a visitar-lo. Ara és un bon moment. De 10 del matí a les 20 hores de la tarda i, els diumenges obert. Està darrera del Palau Nacional, a Montjuïc i, val la pena des de tots els punts de vista. Com a senyal de bona voluntat, els deixo un trèvol de quatre fulles, (diuen que porta bona sort, així que a compartir). Insert la introducció que obra a l'entrada del parc i la seva petita història.

6 comentarios:

  1. Que el trébol haga su función también en vos, que se lo merece.

    ResponderEliminar
  2. Gracias, H i T. Sap greu, Merike, es de veritat molt i molt bonic...

    ResponderEliminar
  3. No és el mateix Botànic que està per sobre del Sot de Migdia, no?

    ResponderEliminar
  4. No, Cetina. Darrera del Palau Nacional (MNAC). Puges per la font Mágica i dalt de tot, (mirant de cara al Palau ), agafes la teva mà dreta. Ho vorejas fins al pàrquing i veuràs al final unes escales mecàniques que van a parar a l'estadi de Montjuïc. Allà mateix. Emporta't als teus nens, si els tens ... és una passada ... salut

    ResponderEliminar
  5. Merike diu: "No era obert a l'abril".

    Quin dia hi vas anar, Merike? No seria un dilluns? O potser divendres sant. Perquè el Botànic no fa vacances. Jo hi he hagut de fer algunes visites a l'abril per feina i era obert.

    A més de passejar pel jardí, val la pena veure també el petit museu que hi ha a la part superior, a l'Institut Botànic, amb mobles i llibres que tenen uns quants segles i que van pertànyer a la saga de botànics Salvador.

    I sempre fan alguna que altra exposició interessant. Em sembla que encara dura la de fibres vegetals. Em va agradar molt.

    I sí que és on diu CETINA. És cert que és darrere del Palau Nacional, però mooooooolt darrere. Tant, que has d'anar més enllà del Palau Sant Jordi. És en aquella avinguda que baixa cap a la zona Franca, per sobre del sot del Migdia.

    ResponderEliminar

Los entoldados y la Fiesta Mayor de la Barceloneta 1934

  Les dejo con un antes y después. ¿Quién no se acuerda de los entoldados? Pues aquí va uno de 1934, en la fiesta Mayor de Sant Miquel, patr...